lauantai 15. heinäkuuta 2017

Letuttaako? KreppiKeitaalta löytyy apu!Kuopion tori on kesäisin varsin eloisa paikka: torimyyjiä ja ruokakojuja riittää moneen lähtöön. Partasen perinteiset lihapiirakka- ja kalakukkokojut joutuu gluteenitonta ruokavaliota noudattava jättämään ikävä kyllä välistä, mutta nälässä tai herkuitta ei keliaakikkokaan joudu torilla olemaan. 

Torilla on jo useamman vuoden ajan palvellut lettukahvila KreppiKeidas, jonka valikoimista löytyy myös gluteenittomat letut. Kun ensimmäisen kerran jokunen vuosi sitten bongasin kojun, en meinannut uskoa silmiäni – gluteenittomia lettuja Kuopion torilla! Aloitin silloin  ”asiakasurani” varovaisesti tiedustelemalla kontaminaatioriskiä, jolloin sain kuulla, että gluteenittomat letut paistetaan kojussa aina omalla pannullaan, joten ne ovat turvallisia myös keliaakikoille. Päädyin tuolloin syömään lettuni perinteisesti mansikkahillon kera, mutta tänä kesänä  tulikin jo vetäistyä varsinainen överilettu: nutellaa, banaania, kermavaahtoa, valkosuklaakastiketta ja jäätelöä. Onneksi uskoin miestäni ja otimme letun puoliksi – yksin olisi todella tullut yliannostus makeaa.Parin viimekesän aikana on KreppiKeitaan erikoisruokavalioiden valikoima laajentunut entisestään ja kojusta saa nykyään mm. täysin vegaanisia lettuja. Itselläni on keliakia, enkä gluteenittoman ruokavalion lisäksi noudata muita erikoisruokavalioita, joten en ole tullut tiedustelleeksi kojulta onnistuvatko esimerkiksi  gluteenittomat letut myös vegaanisina vai onko erikoisruokavalioiden sekoituksissa jotain rajoitteita (jätäthän kommenttia jos tiedät asiasta enemmän :) )

Letussa riittää syötävää vaikka kahdelle.


Olen tähän mennessä poikennut kojulle vain nauttimaan makeaa lettua kahvin kera, mutta listalla on myös laaja valikoimia erilaisia suolaisia lettuja sekä lisäksi myös gluteenitonta pannaria. Nämäkin vaihtoehdot on ehdottomasti vielä sopivan hetken tullen testattava. Plussana vielä, että letun/pannarin hintaan kuuluu aina myös kahvi tai tee. Lisämaksu gluteenittomalle letulle ja pannarille on 1,50€, eli varsin kohtuullinen. Lettukojun yhteydestä löytyy pöytiä ja myös katos, joten sadekaan ei ole este lettuhetkelle. Tämä koju on ehdottomasti Kuopion torikahviloista se paras valinta gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.KreppiKeitaalla ei ole nettisivuja, mutta heidän tarjontaansa voi tutustua tarkemmin Facebookissa: https://www.facebook.com/KreppiKeidas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...