perjantai 5. toukokuuta 2017

Wokkeja gluteenittomana: Fit WokViimeisten parin viikon aikana olen taas havahtunut siihen, miten hyvä gluteeniton tarjonta Kuopiossa onkaan vaikka kaupunki ei mikään valtava olekaan. Olen asunut Kuopiossa jo lähes 10 vuotta, mutta kaupungon ravintola- ja kahvilatarjonta paranee joka vuosi ja vanhojen suosikkien rinnalle nousee yhä uusia mainioita tulokkaita gluteenittoman tarjonnan suhteen. 

Kuopioon viime vuonna avannut Fit Wok on ollut pitkään testattavien uusien paikkojen listalla ja vihdoin tämänkin paikan gluteeniton tarjonta tuli testattua. Fit Wok –ravintoloita löytyy Kuopion lisäksi myös Tampereelta ja Seinäjoelta. Fit Wok tarjoaa nimensä mukaisesti wokattua ruokaa ja asiakas saa rakentaa annoksensa itse valitsemalla listalta siihen tulevat ainekset. Annoksen pohjaksi on tarjolla useita gluteenittomia vaihtoehtoja, mm. riisi, riisinuudelit ja kasvikset. Täytteet ovat myös gluteenittomia. Kastikkeiden kohdalla sain ravintolan tiskillä eteeni listan, jossa gluteenittomaksi oli merkitty kastikkeista noin 4 vaihtoehtoa. Henkilökunta kuitenkin kertoi, että niissä kastikkeissa, joita ei ole merkitty gluteenittomaksi, on käytetty tavallista vehnää sisältävää soijakastiketta eikä niissä ole muuta gluteenin lähdettä. Nykytietämyksen mukaan tavallisissa soijakastikkeissa gluteeni pilkkoutuu fermentoinnin myötä ja lopputuote on keliaakikoille turvallinen (tästä voi lukea lisää Keliakialiiton sivuilta). Ravintola ei kuitenkaan listaa näitä tuotteita gluteenittomiksi, sillä kaikille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ei tavallinen soijakastike sovellu (mm. vehnäallergiset ja herkimmät keliaakikot). Tästä ehdottomasti pisteet ravintolalle.

Suosin itse kotona täysin vehnättömiä soijakastikkeita ja valitsen ravintolassakin vehnättömän vaihtoehdon mikäli sellainen on tarjolla, mutta pystyn kyllä käyttämään myös tavallista soijakastiketta. Tällä kertaa annoksen kastikkeeksi päätyikin soijakastikkeellinen versio ja pohjaksi riisinuudelit. Annos oli kooltaan todella iso ja lounasaikana hinta-koko-laatu –suhde oli enemmän kuin erinomainen (lounas 8,90€). 

Fit Wokista saa annoksia myös mukaan ja uskon, että tämä tulee olemaan yksi suosikkini niin Kuopion Take away –tarjonnassa kuin lounaspaikkanakin. Fit Wok löytyy Kuopiossa torin laidalta osoitteesta Haapaniemenkatu 28 (samassa rakennuksessa  mm. Clas Ohlsonin kanssa). Lisätietoa heidän nettisivuillaan www.fitwok.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...