torstai 11. toukokuuta 2017

Mummolan makuja gluteenittomanaKaffeteria Mummola on yksi Kuopion kahviloiden helmiä. Kahvila noudattaa nimensä mukaisesti  mummola-teemaa ja kaikki siellä myytävät leivonnaiset ovat kahvilan omaa tuotantoa. Sisustus on myös valikoitu teemaan sopivaksi pitsiliinoineen ja vanhoine piironkeineen  - toki pienellä modernilla tvistillä. Aamulla kahvilan auetessa on myös asiakaskunta melko mummovoittoista ennen kuin lounastauolla olevat työikäiset täyttävät pöydät. 

Kahvilasta on sen avaamisesta lähtien saanut vitriinistä aina jotain gluteenitonta. Useimmiten tarjolla on Brita-kakkua ja kääretorttua, joiden maut vaihtelevat viikoittain. Välillä on vaihtoehtona ollut myös gluteenitonta charlottea. Kahvilassa on tarjolla myös keittolounas, jonka kanssa saa gluteenitonta leipää (tosin pienestä lisämaksusta). Joulun aikaan kahvilassa oli myynnissä myös heidän itse valmistamiaan gluteenittomia piparkakkuja. 

Oma suosikkini on ollut yleensä Brita-kakku, jota on vuosien varrella saanut niin hedelmäversiona, uuniomenalla kuin nougaallakin. Makuvariaatioita on varmasti ollut enemmänkin, noihin vain olen itse törmännyt omilla käyntikerroillani. Vaikka leivonnaisten pohja pysyy samana, on makujen vaihtaminen aina tervetullutta vaihtelua asiakkaan näkökulmasta.


Tänä vuonna kahvila on alkanut myymään myös vohveleita, joista löytyy niin makeita kuin suolaisiakin vaihtoehtoja ja mikä parasta, vohvelit saa halutessaan myös gluteenittomana. Testasin vaniljavohvelin, joka oli erinomainen. Hinta-laatusuhde oli näissä vohveleissa kohdallaan, vaikka gluteenittomasta veloitettiinkin lisämaksu. Tosin, maksan mielelläni euron siitä ilosta, että saan varmasti gluteenittoman tuotteen, joka on kahvilassa valmistettu. Vohveleiden myötä Mummola on vieläkin vahvemmin yksi suosikkini Kuopion kahviloista.  Jos olet tulossa Kuopioon ja haluat kahville uniikkiin kahvilaan, jossa on monipuolinen gluteeniton kahvila, kannattaa todellakin piipahtaa torin laidalle Mummolaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...