torstai 25. toukokuuta 2017

Konttiravintola Morton - varma kesän merkki
Kuopion torin kulmalle ilmestyi kesäkauden myötä jälleen Konttiravintola Morton terasseineen. Morton löytyi samalta paikalta Kauppakadun ja Haapaniemenkadun kulmasta myös edellisenä kesänä ja sitä ennen ravintolan saattoi Kuopiossa bongata torin ruokatapahtumista. Konttiravintoloita löytyy myös Varkaudesta ja Äänekoskelta.
 
Gluteeniton Marttisen Martin burgeriateria @Konttiravintola Morton

Kesäravintola tuo mukavaa vaihtelua kaupungin ravintolatarjontaan ja terassilla ruokaillessa voi nauttia hyvästä säästä. Viileämpien päivien varalta terassilta löytyy huopia hartioille kietaistavaksi. Parasta konttiravintoloissa on niiden ruokalista, joka on käytännössä kokonaan toteutettavissa gluteenittomana aina burgereita ja jälkiruokakakkua myöten. Alkupalat, salaatit ja jälkiruoka ovat jo automaattisesti  gluteenittomia ja burgerit valmistetaan pyydettäessä gluteenittomalla sämpylällä 1€ lisämaksusta. Lista on uudistunut viime kesästä, mutta suosikkiannokset on listalla säilytetty. Valikoimasta löytyy nyt myös vegaaniset vaihtoehdot niin burgerista kuin salaateistakin, joten ravintola palvelee laajaa kuluttajajoukkoa. Oluen ystäville löytyy juomalistalta myös gluteeniton vaihtoehto, joka taisi olla Lapin Kullan uutta gluteenitonta luomu olutta. Ranskalaiset ovat myös turvalliset keliaakikoille, sillä ravintolan listalla ei ole mitään friteerattua, joka sisältäisi vehnää ja aiheuttaisi kontaminaatiovaaran ranskalaisille.

Omalta osaltani voin suositella Marttisen Martin burgeria, jonka pihvi on valmistettu karitsan lihasta ja välistä löytyy myös vuohenjuustoa. Gluteeniton annos oli kooltaan yhtä muhkea kuin tavallinenkin ja nälkä ei tämän jälkeen kyllä ollut. Sämpylä oli lämmittämisen aikana hieman kurtistellut kulmiaan, mutta makuun tällä ei ollut vaikutusta. Kurttuisuudestaan huolimatta sämpylää ei oltu lämmitetty sitkeäksi, vaan se oli helposti leikattavissa ja nautittavissa. Burgerit liikkuvat hinnaltaan noin 15 euron tietämissä, mutta hinta-laatusuhde oli ainakin omassa annoksessani varsin kohdillaan, sillä burgereiden täytteet ovat täällä selkeästi laadukkaammat kuin pikaruokaloissa. Mortonissa olen myös viime kesänä syönyt tähän asti parhaan bataattiranskalaiset, mutta nyt niiden testaaminen tämän kesän osalta jäi toiseen kertaan.


Oletko jo testannut Mortonin tarjonnan? Jos et, niin suosittelen vahvasti. Kesä on onnekseen vasta aluillaan  ja Konttiravintolan tarjonnasta ennättää nauttia vielä useamman kuukauden ajan. Toivottavasti Konttiravintoloita kuitenkin nähdään ensi kesänä vielä useammalla paikkakunnalla ja lista on jatkossakin yhtä keliaakikkoystävällinen.


Lisää ravintolasta voit lukea heidän verkkosivuiltaan http://www.morton.fi/ ja kannattaa vilkaista myös ravintolan FB-sivut, joiden kautta ravintola tiedottaa mm. poikkeuksellisista aukioloajoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...