Kuopion torin kulmalle ilmestyi kesäkauden myötä jälleen Konttiravintola Morton terasseineen. Morton
löytyi samalta paikalta Kauppakadun ja Haapaniemenkadun kulmasta myös
edellisenä kesänä ja sitä ennen ravintolan saattoi Kuopiossa bongata torin
ruokatapahtumista. Konttiravintoloita löytyy myös Varkaudesta ja Äänekoskelta.
Kesäravintola tuo mukavaa
vaihtelua kaupungin ravintolatarjontaan ja terassilla ruokaillessa voi nauttia
hyvästä säästä.
Viileämpien päivien varalta terassilta löytyy huopia hartioille kietaistavaksi.
Parasta konttiravintoloissa on niiden ruokalista,
joka on käytännössä kokonaan toteutettavissa gluteenittomana aina burgereita ja
jälkiruokakakkua myöten. Alkupalat, salaatit ja jälkiruoka ovat jo
automaattisesti gluteenittomia ja
burgerit valmistetaan pyydettäessä gluteenittomalla sämpylällä 1€
lisämaksusta. Lista on uudistunut viime kesästä, mutta
suosikkiannokset on listalla säilytetty. Valikoimasta löytyy nyt myös vegaaniset
vaihtoehdot niin burgerista kuin salaateistakin, joten ravintola palvelee laajaa kuluttajajoukkoa. Oluen ystäville löytyy
juomalistalta myös gluteeniton vaihtoehto, joka taisi olla Lapin Kullan uutta gluteenitonta luomu olutta. Ranskalaiset ovat myös
turvalliset keliaakikoille, sillä ravintolan listalla ei ole mitään
friteerattua, joka sisältäisi vehnää ja aiheuttaisi kontaminaatiovaaran
ranskalaisille.
Omalta osaltani voin suositella Marttisen Martin burgeria, jonka pihvi on valmistettu karitsan lihasta ja välistä löytyy myös vuohenjuustoa. Gluteeniton annos oli kooltaan yhtä muhkea kuin tavallinenkin ja nälkä ei tämän jälkeen kyllä ollut. Sämpylä oli lämmittämisen aikana hieman kurtistellut kulmiaan, mutta makuun tällä ei ollut vaikutusta. Kurttuisuudestaan huolimatta sämpylää ei oltu lämmitetty sitkeäksi, vaan se oli helposti leikattavissa ja nautittavissa. Burgerit liikkuvat hinnaltaan noin 15 euron tietämissä, mutta hinta-laatusuhde oli ainakin omassa annoksessani varsin kohdillaan, sillä burgereiden täytteet ovat täällä selkeästi laadukkaammat kuin pikaruokaloissa. Mortonissa olen myös viime kesänä syönyt tähän asti parhaan bataattiranskalaiset, mutta nyt niiden testaaminen tämän kesän osalta jäi toiseen kertaan.
Omalta osaltani voin suositella Marttisen Martin burgeria, jonka pihvi on valmistettu karitsan lihasta ja välistä löytyy myös vuohenjuustoa. Gluteeniton annos oli kooltaan yhtä muhkea kuin tavallinenkin ja nälkä ei tämän jälkeen kyllä ollut. Sämpylä oli lämmittämisen aikana hieman kurtistellut kulmiaan, mutta makuun tällä ei ollut vaikutusta. Kurttuisuudestaan huolimatta sämpylää ei oltu lämmitetty sitkeäksi, vaan se oli helposti leikattavissa ja nautittavissa. Burgerit liikkuvat hinnaltaan noin 15 euron tietämissä, mutta hinta-laatusuhde oli ainakin omassa annoksessani varsin kohdillaan, sillä burgereiden täytteet ovat täällä selkeästi laadukkaammat kuin pikaruokaloissa. Mortonissa olen myös viime kesänä syönyt tähän asti parhaan bataattiranskalaiset, mutta nyt niiden testaaminen tämän kesän osalta jäi toiseen kertaan.
Oletko jo testannut Mortonin
tarjonnan? Jos et, niin suosittelen
vahvasti. Kesä on onnekseen vasta aluillaan ja Konttiravintolan tarjonnasta ennättää
nauttia vielä useamman kuukauden ajan. Toivottavasti Konttiravintoloita kuitenkin nähdään ensi kesänä vielä useammalla
paikkakunnalla ja lista on jatkossakin yhtä keliaakikkoystävällinen.
Lisää ravintolasta voit
lukea heidän verkkosivuiltaan http://www.morton.fi/
ja kannattaa vilkaista myös ravintolan FB-sivut, joiden kautta ravintola
tiedottaa mm. poikkeuksellisista aukioloajoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti