lauantai 8. huhtikuuta 2017

Ramin Konditoria hemmottelee keliaakikkoa


Ramin Konditoria avasi jokin aika sitten kahvilan myös Kuopioon. Suomen Paras Leipomo -ohjelmasta tutuksi tulleen Ramin kahviloita löytyy myös Mikkelistä ja Kouvolasta. Kuopioon avattu kahvila sijaitsee aivan torin laidalla kauppakeskus Sektorissa.

Kuopiossa on monia kahviloita, joilla on runsaasti hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja tarjolla, mutta kakkupuolella Ramin Konditoria ottaa kyllä kiistattoman ykköspaikan. Vitriinistä löytyi neljää erilaista gluteenitonta kakkua, Budapest -leivoksia, Macaronseja, kahta suolaista piirasta ja valmiiksi tehtyjä voileipiä. Kassalla oli vielä viimeisenä houkutuksena purkillinen gluteenittomia keksejä. Lähes kaikki  vitriinissä olleet gluteenittomat leivonnaiset näyttivät olevan myös laktoosittomia ja tarjolla ollut mutakakku oli gluteeniton ja maidoton.

Kontaminaatio riski on myös hallittu kahvilassa hyvin, esimerkiksi gluteenittomat kakut olivat kaikki sijoitettu samalle hyllylle ja asiakkaat eivät pääse itse ottamaan tuotteita, vaan henkilökunta antaa asiakkaan toivoman tuotteen, jolloin myöskään ottimet eivät sekoitu herkästi. Hinnoiltaan gluteenittomat tuotteet olivat samaa tasoa kuin tavallisetkin ja hinta-laatusuhde omasta mielestäni varsin kohdillaan, kun tuotteet ovat kuitenkin konditorian omaa tuotantoa eivätkä valmistuotteita.  Konditoriasta saa ostettua kakkuja myös mukaan niin kokonaisina kuin leivospaloinakin. Vitriinissä olleissa kokonaisissa kakuissa oli myös gluteenittomia kakkuja, mutta mikäli haluaa jonkin tietyn makuisen kakun, kannattaa varata kakku etukäteen, sillä kaikkia vaihtoehtoja ei ollut tarjolla kokonaisina.

Lauantaisin konditoriassa on tarjolla kakkubuffa, mutta tästä herkuttelusta gluteenitonta ruokavaliota noudattava jää paitsi, sillä ainakin oman käyntini aikana tarjolla ollut kakkubuffa sisälsi vain gluteenipitoisia tuotteita. Kahvila kakkubuffineen näyttää jo saavuttaneen suosion kuopiolaisten keskuudessa ja ainakin lauantaina kahvilan pöydät olivat täynnä. Kahvilalla on kuitenkin ilmeisesti myös lisäpöytiä sen vieressä olevassa liiketilassa, joten vaikka kahvila näyttäisi täydelle, kannattaa tarkistaa pöytätila myös sieltä ennen kuin kääntyy pois.Omalle lautaselleni päätyi tällä kertaa pala sitruunakakkua. Marengilla kuorrutettu sitruunakakku oli mukavan raikas, mutta kuitenkin samalla makea. Keksipohja oli myös sopivan neutraalin makuinen.
                     
Jos liikut Kuopiossa torin ympäristössä ja kaipaat gluteenitonta kahvipaikkaa, kannattaa ehdottomasti poiketa Ramin konditoriaan. Kesäisin kahvilalla ei valitettavasti taida olla mahdollisuutta terassiin, mutta herkulliset kakut kyllä korvaavat terassin puutteen.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...