lauantai 29. huhtikuuta 2017

Pari vinkkiä Lontoon gluteenittomasta tarjonnasta


Lontoo on nykyään gluteenittomalta tarjonnaltaan erinomainen kaupunki. Sen gluteeniton tarjonta lähti huimaan nousuun aikoinaan  kun gluteenittomuudesta tuli trendi. Runsas gluteeniton tarjonta on Lontoossa seurausta suuresta kysynnästä, mikä on helppo ymmärtää kun muistaa, että Lontoossa on yli 8,5 miljoonaa asukasta ja siellä käy vuosittain myös miljoonia turisteja. Tuohon ihmismäärään mahtuu todella paljon gluteenitonta ruokavaliota noudattavia ja kysyntä luo aina myös tarjontaa. 

Gatwickin lentokentän hotellialueella olevasta Amy's ravintolasta sai gluteenittoman hampurilaisen.

Vaikka Lontoon gluteeniton tarjonta onkin erinomainen, saavat gluteenittomien uutuuksien lanseeraukset siellä välillä aikaan suurta huomiota (vähintäänkin keliaakikoiden piirissä). Pizza Express –ketju on myynyt gluteenitonta pizzaa jo vuodesta 2013, mutta kun se keväällä 2016 lanseerasi gluteenittomat Dough ballsit, lanseeraus noteerattiin mm. The Telegraphissa: http://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/news/coeliacs-rejoice-pizza-express-has-launched-gluten-free-dough-ba/

En ikävä kyllä ole kunnolla ajan kanssa päässyt testaamaan Lontoon gluteenitonta tarjontaa, mutta pyörähdin siellä nopeasti työreissulla vuonna 2016. Vajaan kahden vuorokauden aikana ei paljoa ennättänyt näkemään varsinkaan kun vapaa-aikaa ei paljoa ollut, mutta tässä muutama vinkki Lontooseen.

Zia Teresa
Zia Teresa on vuodesta 1956 toiminut italialainen ravintola. Ravintolasta saa gluteenitonta pastaa ja pizzaa. Asiasta on mainittu myös paikan menussa. Ravintola sijaitsee aivan Harrodsin tavaratalon vieressä, joten tänne on helppo poiketa samalla kun käy katsomassa Lontoon kuuluisinta tavarataloa. Oma suosikkini italialaisissa ravintoloissa on pasta alla vongole ja se ei tälläkään kertaa pettänyt.
 
Pasta alla Vongole ravintola Zia Teresassa.

Alkupalaksi tilattu pizzapohjaleipä yllätti koollaan, se oli käytännössä kokonainen pizzapohja, joka oli sivelty tomaattikastikkeella. Alkupalan perusteella voisin arvioida, että myös gluteeniton pizza on tässä ravintolassa ihan testaamisen arvoista. Hintatasoltaan ravintola on sellaista keskitasoa/hieman keskitason yläpuolella. 

Zia Teresan pizzapohjaleipä oli käytännössä miltei pizza.


Mark & Spencer
Lontoossa pääsin testaamaan myös Mark & Spencerin kuuluisat gluteenittomat kolmioleivät. Näitä leipiä myydään myös Britannian ulkopuolella (mm. Prahassa). Makuja oli useampia ja testiin pääsi pekonia sisältänyt leipä.


Leivissä oli täytettä melko runsaasti ainakin Suomessa myytäviin kolmioleipiin verrattuna ja täytteenä ollut salaattikin oli yllättävän freesiä. Myös itse leipä oli rakenteeltaan pehmeää ja kuohkeaa. Jos tuotteelle pitäisi antaa pisteitä, niin tämä sai kyllä välipalaa kaivanneelta keliaakikolta täydet 10 pistettä. Nykyään M&S:n valikoimissa on myös gluteenittomia wrappeja. Niitä en ole päässyt testaamaan, mutta mikäli sinä olet, kerro toki kommenttikenttään mielipiteesi niistä. 


M&S-ketjun pieniä kauppoja on useita ympäri Lontoota ja osa niistä on sijoitettu sopivasti mm. lentokentille, joten niistä on näppärä hakea eväät mukaan lentomatkalle (lentokoneiden gluteeniton tarjonta kun on tunnetusti surkea). 


Mikäli olet suuntaamassa Lontooseen ja kaipaat sinne enemmän vinkkejä, käy tutustumassa tähän  blogiin: http://glutenfreeinlondon.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...