sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Muumi Pannarikahvila: Pannareita gluteenittomana Muumi-teemallaMuumi Pannarikahvila aukesi Kuopioon muutama vuosi sitten ja paikkasi samalla kaupungin kahvilatarjonnassa olleen pannarikahvilan mentävän aukon. Aiemminkin on toki torilta saanut lettuja ainakin kesäisin, mutta läpi vuoden palvelevaa lettu/pannari/vohvelikahvilaa ei Kuopiossa aiemmin ollut. Kahvila päätuote ovat nimensä mukaisesti erilaiset suolaiset ja makeat pannarit, jotka paistetaan asiakkaalle tilauksesta. Kaikki listan pannarit on mahdollista saada gluteenittomana ja laktoosittomana, kun vain mainitsee asiasta tilauksen yhteydessä.

Nimensä mukaisesti kahvila on sisustettu Muumi-teemalla: niin mukit, taulut, lamput kuin lasten leikkinurkkauskin ovat silkkaa Muumia. Kahvila on sisustukseltaan tästä huolimatta hieman kylmän ja kliinisen oloinen mustine pöytineen ja harmaine seinineen. Muutama sohva tyynyineen, värikkäämmät verhot ja matto tai pari lattialle tekisivät kahvilasta jo huomattavasti viihtyisämmän. Miljöö ei siis ole syy tulla tähän kahvilaan, vaan se on yksinkertaisesti maukkaat gluteenittomat pannukakut. 


Olen käynyt kahvilassa jokusen kerran sen olemassaolon aikana ja nyt viimeisimmällä kerralla pannukakku oli kyllä selkeästi suurempi kuin kahvilan alkuaikoina. Pannukakusta olisi hyvin riittänyt kahdellekin ihan mukava annos. Suolaiset pannukakut ovat myös hyvin ruokaisia ja käyvät vaikka lounaasta. 

Gluteenittomat pannukakut valmistetaan henkilökunnan mukaan nykyään Semperin (luontaisesti) gluteenittomasta jauhoseoksesta, joten ne soveltuvat keliaakikoiden lisäksi myös vehnäallergisille. Vehnäallergisten kannattaa kuitenkin aina varmistaa vehnättömyys tilauksen yhteydessä, sillä asiat voivat muuttua.


Muumi Pannarikahvilan löydät Carlsonin tavaratalon toisesta kerroksesta Kauppakadun ja Ajurinkadun kulmasta. Lisätietoja: www.pannari.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...